Træneren informerer

Fire World igang igen efter en kort ferie. 

Fire world er nu atter igang med træningen, som er tilrettelagt således, at hesten træner over en forholdsvis lang distance men i et roligt tempo. Dette for at hesten skal lære at slappe bedre af under træningen. Som tidligere nævnt vil Fire World gerne løbe hurtigere end træneren ønsker på nuværende tidspunkt. 

Ved mødet på Lunden d. 6. oktober 2019 vil træneren yderligere uddybe de tanker, som ligger bag træningsprogrammet i øjeblikket.

September 2019 / Susanne Hvidtfeldt 

 

Fire World i "mental træning"

Fire World er en ambitiøs herre. Han vil gerne mere, end hans evner rækker til på det træningsstadie han i øjeblikket befinder sig på. Det har resultaret i lidt "skærmydsler" mellem hest og træner. Fire World er derfor gået i "mental træning", hvor Anders F forsøger at dæmpe hestens temperament.

Dette sker i første omgang via en masse arbejde i langsomt tempo, for at lære hesten at slappe af. Samme koncept anvendes når hesten tages med på Charlottenlund eller Nykøbing Falster travbane, hvor al træning ligeledes foregår i langsomt tempo. Dette for at få hesten til at slappe af, så energien ikke bruges uhensigtsmæssigt.

August 2019/Susanne Hvidtfeldt

Fire World i banejob på Nyk. F Travbane

Anders F. har haft vores hest med på Nykøbing Falster Travbane til et reelt banejob. Dette forløb dog ikke helt efter planen, idet hesten virkede irriteret og noget ukoncentreret. På den baggrund har dyrlægen undersøgt hestens tænder, hvor det viste sig, at der fandtes en del spidser som kan relateres til det tandskifte en hest på 2½ år gennemgår. Problemet er nu udbedret og vi ser frem til effekten i forbindelse med et nyt banejob i den nærmeste fremtid. 

Juli 2019 / Susanne Hvidtfeldt

  

Gode nyheder fra træneren.

På gården hos Anders F i Ørslev udenfor Vordingborg træner vores hest, Fire World, frem mod en forhåbentlig fin væddeløbskarriere. Vinterens og forårets styrketræning er nu så småt ved at blive afløst af træning i noget, som minder om løbstempo. "Alt går efter planen", lyder det fra en optimistisk og tilfreds træner.

Næste step på vej mod kommende starter bliver et regulært banejob på Nykøbing Falster Travbane i den nærmeste fremtid. Såfremt dette forløber tilfredsstillende - både hvad angår hestens form og psyke - vil et fremvisningsløb være næste trin.

Et fremvisningsløb er for to-årige heste. Her gælder det ikke om at komme først, men om at ramme en nærmere fastsat tidsnotering, f.eks. 1,30. Den ekvipage, som kommer tættest på ideal-tiden, "vinder" løbet. Føler nogen sig fristet til at køre mere end 3 sekunder hurtigere end ideal-tiden, vanker der en bøde på 500 kroner. 

Meget tyder altså på, at vi indenfor en overskuelig fremtid kommer til at nyde vores hest i konkurrence med andre jævnaldrende. Nærmere herom senere.

Vi ønsker alle anpartshavere en dejlig sommer.

pbv

juni 2019 / Susanne Hvidtfeldt 

 

Positive toner fra træneren. 

Fredag d. 24. maj havde Anders Fire World med på Lunden til et banejob sammen med jævnaldrende Federico BP. Træningen gik rigtig fint. Vores hest viser god fart, men har endnu manglende rutine i forbindelse med samspillet med andre heste. Når han hører heste komme bag fra, vil han gerne følge med og det fra tid til anden i et tempo, han endnu ikke magter. Det er dog et spørgsmål om tid og rutine, før dette løser sig.

I denne uge har Fire World gået et arbejde bestående af 6 intervaller sammen med tre-årige heste. Især i de to sidste af disse intervaller viste hesten forståelse for jobbet med positionsskift uden galopindslag i godt tempo.

Træneren er positiv og den næste tid vil gå med at opbygge rutinen i samspillet med andre heste. 

 

Juni 2019 / Susanne Hvidtfeldt

 

Fire World træner på.

Anders F. Jensen har sendt billeder af Fire World som en lille appetitvækker inden søndagens fremvisning på Lunden. Som det fremgår har Fire World smidt "vinterfrakken" og fremstår nu blank og lækker. Træneren glæder sig til at fremvise en hest i særdeles fint skik. For os, som så hesten for vogn i forbindelse med mødet i marts, er det klart, hvor stor en udvikling der er sket på de to måneder. 

 

April 2019 / Susanne Hvidtfeldt

 

Fire World styrker grundkonditionen.

Fire World går i øjeblikket to friske arbejder hver uge ved siden af den almindelige styrketræning. Der veksles mellem intervaltræning og arbejder over en længere distance. Senest har han på en meget fin måde gået fem intervaller i selskab med jævnaldrende Federico BP.

Han er i øjeblikket i fuld gang med at smide den lange vinterpels og det synes som om han er på vej ind i en vækstperiode. Alt i alt positive toner på nuværende tidspunkt.

06-04-2019 / Susanne