Nyheder 2020

Positivt banejob på Falster
 
Torsdag d. 30. juli havde Anders F taget Fire World med til Nykøbing Falster med henblik på et reelt banejob. 2/3 af bestyrelsen var ved "ringside" for på nærmeste hold at vurdere hestens status. 
 
Og det vi så, var absolut positivt. Fire World har - trods sin forholdsvis beskedne størrelse - en meget stor og kraftfuld travaktion. Han lægger meget mark under sig, når han kommer op i fart. Det fremgik også, at hesten mangler rutine, når han løber sammen med andre heste. 
 
Efter arbejdet havde vi en samtale med Anders F, der ligesom os var meget tilfreds med hestens præstation i arbejdet. De sidste to arbejder Fire World har gennemført på banen har uden tvivl været de bedste han har vist i den tid hesten har været i Team Fachmanns varetægt. Fremgangen kan have sin forklaring i det faktum, at hesten de sidste arbejder har været forsynet med et såkaldt lukket hovedlag, hvor hesten kun er i stand til at se fremad og derfor bliver mere koncentreret om arbejdet. Denne forspænding har tidligere været forsøgt uden positiv effekt, hvilket kan forklares med hestens noget iltre temperament før kastrationen. Vi har tidligere beskrevet, at hesten skulle køres af en anden kusk i et arbejde for at få en "second opinion". Dette har endnu ikke fundet sted.
 
Aftalen med træneren blev, at hesten bliver meldt i rutine- eller fremvisningsløb, hvor han skal lære at agere i løbssammenhæng. Vi satser derfor på,  at vi snart kan få hesten at se på ovalen sammen med andre heste.
 
Juli 2020 / Susanne Hvidtfeldt
 

Fire World i fint selskab.

I påskedagene var Fire World på Charlottenlund Travbane til et træningsarbejde som beskrevet i seneste opdatering. Her var han kommet i fint selskab med  Kamilla Gilsgård, som mange af os husker som Snip's oppasser. Kamilla er til daglig student på travgymnasiet i Wången i Nordsverige, men er i øjeblikket hjemme på grund af corona-situationen. 

I træningsarbejdet kørte Anders F en næsten startklar hest og kunne herfra studere Fire World nøje. Det er helt åbennart, at vores hest meget nødigt lader andre heste passere sig i løbs sammenhæng. Dette kan jo umiddelbart synes som en positiv egenskab, men det er afgørende nødvendigt for en væddeløbshest, at den undervejs i løbet er i stand til at gå i ryg på andre og at lade andre passere undervejs. Som tidligere nævnt har indeholder Fire World store fart-ressourcer.

Under sit besøg hjemme på "farmen" har Kamilla benyttet lejligheden til at gøre Fire World ridevant. Dette giver en yderligere mulighed for at give hesten den optimale træning. Under rytter er det i langt højere grad muligt at arbejde med hestens smidighed. 

I lighed med det øvrige Danmark har væddeløbssporten været nedlukket siden midt i marts. Fra og med mandag d. 20. april vil det igen være muligt at se væddeløb fra danske baner. For alle andre end aktive vil det dog skulle foregå bag en skærm, idet alle løb i den nærmeste fremtid vil blive afviklet uden publikum. Vi ved på nuværende tidspunkt ikke, hvornår det igen bliver muligt at afvikle rutine- eller fremvisningsløb, som jo en næste punkt i kalenderen for Fire World.

April 2020 / Susanne Hvidtfeldt

God påske til alle.

Fredag d. 3. april var Fire World en tur på banen i Nykøbing Falster til et træningsarbejde. Erik var på plads for at overvære seancen. Her kunne han se en Fire World i fin form og med god fremdrift. Efter arbejdet udtalte Anders F, at hesten har et godt flow, hans trav er fint og han indeholder som tidligere nævnt en rigtig god fart. Det er således stadig temperamentet, som træneren især skal arbejde med. Der forsøges med forskellige former for forspænding: Lukket hovedlag for at forbedre koncentrationen, hovedstang for at rette hesten op. Disse ændringer har dog ikke haft den ønskede virkning.

Planen for den nærmeste tid er, at Fire World skal med en tur på Charlottenlund travbane en gang i løbet af påsken. 

I ønskes alle en rigtig god påske - pas godt på Jer selv, Jeres nærmeste og alle andre.

 April 2020/ Susanne Hvidtfeldt

Fire World på NKF den 3. april 2020

En god Generalforsamling

Som sædvanligt var der fint fremmøde til generalforsamlingen i Team Sorte Slyngel. 18 personer var mødt frem. Selve generalforsamlingen var hurtigt overstået, som sædvanligt under kompetent ledelse af Michael Jørgensen. Efter generalforsamlingen fortalte Anders F om Fire World og de forventninger han har til hesten i fremtiden. Planen var, at hesten skulle starte i et fremvisningsløb i den nærmeste fremtid. Disse planer er på nuværende tidspunkt noget usikre på grund af Covid-19 situationen. Væddeløbene i Danmark er indstillet indtil videre og i hvert fald frem til d. 13. april. 

Efter orienteringen var der tid til hygge med god mad og socialt samvær. Der blev også tid til at satse i totalisatoren. 

Fire World har efterfølgende været på Nykøbing Falster banen til et hurtig-arbejde. Træneren var efterfølgende positiv over hestens præstation selv om der stadig er ting at arbejde med. 

Marst 2020 / Susanne Hvidtfeldt

Anpartshaverne betragter Fire World og Anders på banen.
Fire World og Anders.
Anders giver en status på Fire World og fremtiden
Efter mødet var det tid til hygge med mad og spil
Besøg i stalden efter løbene.
Sæt kryds i kalenderen søndag d. 8. marts 2020, hvor der afholdes ordinær generalforsamling. Denne dag afholdes der væddeløb på Charlottenlund Travbane, hvorfor generalforsamlingen også finder sted her. Indkaldelse fremsendes  senere. 
 
Der afholdes bestyrelsesmøde søndag d. 9. februar.  Har du input til bestyrelsen,  er du meget velkommen til at sende os en mail.

 

Februar/ Susanne Hvidtfeldt